Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Tükendiğini Hissetmek

Tükendiğini Hissetmek

Tükenmişlik Nedir? Tükendiğini Hissetmek, Tükenmişlik, modern yaşamın getirdiği yoğun stres, baskı ve sorumluluklarla başa çıkmaya çalışırken, kişinin enerji kaynaklarının tükenmesi sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Bu durumda kişi, sürekli olarak…

Read More

Çocuklarda Ekran Bağımlılığı

Çocuklarda Ekran Bağımlılığı

Çocuklarda Ekran Bağımlılığı Çocuklarda Ekran Bağımlılığı, Günümüzde teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte, çocukların ekran başında geçirdikleri zamanın artması, modern toplumun en önemli sorunlarından biri haline gelmiştir. Artan dijitalleşme ve internetin yaygınlaşmasıyla…

Read More

Bakırköy Çocuk Psikoloğu

Bakırköy Çocuk Psikoloğu

Psikomental Psikoloji Merkezi'nde Çocuk ve Ergen Terapisi Bakırköy Çocuk Psikoloğu, Psikomental Psikoloji Merkezi, Bakırköy'de bulunan uzman psikologlarıyla çocuk ve ergenlerin psikolojik ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli terapi hizmetleri sunmaktadır. Bu hizmetler,…

Read More

İçimizdeki Ebeveyn

İçimizdeki Ebeveyn

İçsel Ebeveynlerin Kökenleri İçimizdeki Ebeveyn, İçsel ebeveynlerimizin kökenleri, genellikle çocukluk dönemimize dayanır ve çevremizdeki otorite figürleriyle olan ilişkilerimizden büyük ölçüde etkilenir. Bu dönemde, anne-baba figürleri, öğretmenler, aile büyükleri ve diğer…

Read More

Todd Sendromu

Todd Sendromu

Todd Sendromu Nedir? Todd Sendromu, genellikle çocukluk döneminde başlayan ve otizm spektrum bozukluklarından biri olarak sınıflandırılan bir gelişimsel bozukluktur. Bu sendrom, bireyin sosyal etkileşim, iletişim ve davranış alanlarında belirgin zorluklar…

Read More

Bencillik Paradoksu

Bencillik Paradoksu

Bencillik Paradoksu Nedir? Bencillik paradoksu, insan davranışlarının karmaşıklığını açıklamak için kullanılan önemli bir kavramdır. Temelde, bencil davranışların toplumda genellikle olumsuz bir algıyla ilişkilendirilmesine rağmen, insanlar arasında gözlemlenen davranışların sadece siyah…

Read More

Onay Bağımlılığı

Onay Bağımlılığı

Onay Bağımlılığı Nedir? Onay bağımlılığı, bir bireyin kendisini değerli ve kabul edilmiş hissetmek için başkalarının onayına aşırı derecede bağımlı hale gelmesidir. Bu bağımlılık, genellikle çocukluk döneminde başlar ve yetişkinlikte devam…

Read More

Çerofobi

Çerofobi 

Çerofobi Nedir? Çerofobi, psikolojik bir durum olup, kişinin mutluluktan veya mutlu olmaktan duyduğu aşırı korku veya endişeyi ifade eder. Bu korku genellikle bireyin mutluluğun getirebileceği potansiyel riskler veya beklenmedik sonuçlarla…

Read More

Dissosiyatif Kimlik Bozukluğu

Dissosiyatif Kimlik Bozukluğu

Dissosiyatif Kimlik Bozukluğu Nedir? Dissosiyatif Kimlik Bozukluğu (DKB), karmaşık bir ruh sağlığı sorunudur ve genellikle ciddi travmatik deneyimlerle ilişkilendirilir. Bu bozukluk, kişinin benlik algısının, kimlik bütünlüğünün ve duygusal bütünlüğünün parçalanmasıyla…

Read More

Bağlanma Kuramı

Bağlanma Kuramı

Bağlanma Kuramı Bağlanma kuramı, insan ilişkilerinin temel dinamiklerini anlamamıza yardımcı olan önemli bir psikolojik teoridir. John Bowlby tarafından geliştirilen bu kuram, bireylerin çocukluktan yetişkinliğe kadar olan yaşamlarında oluşturdukları bağlanma tarzlarının,…

Read More

Ghosting Nedir

Ghosting Nedir?

Ghosting Nedir, Son yıllarda, ilişkilerde ve iletişimde "ghosting" olarak adlandırılan bir fenomen dikkat çekmektedir. Ghosting, bir kişinin aniden ve beklenmedik bir şekilde iletişimi kesmesi ve karşı tarafla herhangi bir açıklama…

Read More